OU háború komment

2024/07/05. - írta: optimus55

Az egyik háborúk, konfliktusok elemzésével foglalkozó portál szerint Ukrajna minél hamarabb meg kell kapja a nyugati támogatásokat, hogy nehogy elhúzódjon a háború, ami egyébként Putyin terve.

Hát, nem tudom, hogy kinek szól ez igazán. Az az elmélet, hogyha az ukránok megkapják azt a hatalmas ígért támogatást, akkor megnyerik a háborút, elég optimista. Először is a támogatások csak ígérgetések jelenleg, nagyon lassan csordogálnak, ha jól tudom, még egy darab F-16-ost sem kapott meg Ukrajna. Nemrég olvastam, hogy Zelenszkij utasította a saját védelmi miniszterét, hogy derítse már ki, hogy az amerikaik mikor küldik a Patriot légvédelmi rendszert, mármint, amit beígértek. Azt is látjuk, halljuk, hogy Zelenszkij mindig bedob valamit. Most ez kell, mert akkor győzünk, most az kell, mert akkor győzünk.. Ez nem igazán erősít egy jó stratégiai tervet. Már ha van nekik ilyen. Nekem úgy tűnik, hogy jelenleg sodródnak a történésekkel, illetve az orosz hadszíntéri mozgásokkal. Mert azok viszont vannak. Ráadásul a nyugati támogatásokat, főleg a fegyvereket valakinek használnia, kezelnie kell, de Ukrajna emberhiányban szenved.

A sok nyugati támogatás az, amivel a háborút el lehet húzni, sőt húzzák is, hiszen a támogatások nélkül Ukrajna már valószínűleg „veszített” (legyen ez bármi is) volna, még akkor is, ha az a sok katona nem halt volna meg, mert nem volt elég fegyverük, technikájuk, logisztikájuk stb. stb. egy ilyen háborúhoz. Persze Putyinnak sem. És ezt ő is tudja, meg ismeri az ő veszteségét is, ami nagyon nem kevés. Ezért az is nagy blődség, hogy Putyin célja a végtelenségig húzni a háborút. Nem, csak most ő van jobb helyzetben, így mondhat ilyeneket (is).

 O55

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pallasathene.blog.hu/api/trackback/id/tr2318441347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása